Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μέρες απόλυτης μελαγχολίας


Καθώς ο καιρός γίνεται ανοιξιάτικος η διάθεση παραμένει χειμωνιάτικη!! Οι λόγοι πολλοί και ο καθένας από εσάς έχει και κάποιους.
Η σημερινή εικόνα της Ελλάδας με τα εκατομμύρια ανέργους , τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, και τις χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας σε τίποτα δεν θυμίζει την προηγούμενη δεκαετία.
Ήταν βέβαια αυτή η δεκαετία 1995-2005 ονειρική αφού με δανεικά κυρίως υπήρχε μια οικονομική ευημερία δυσανάλογη της παραγωγικής δύναμης της χώρας μας. Δουλειές υπήρχαν σε αφθονία και οι μισθοί ήταν ικανοποιητικοί για να συντηρηθείς εσύ και η οικογένειά σου.

Οι φόροι ήταν χαμηλότεροι , η φοροδιαφυγή μεγαλύτερη ή και ίδια(σε αυτό τον τομέα ελάχιστα άλλαξαν) και ο κόσμος αμέριμνος σπαταλούσε τις μέρες του σε ανούσια κυρίως πράγματα. Τότε οι Έλληνες έκαναν διακοπές , έπαιζαν με μανία τυχερά παιχνίδια(αυτό το ψιλοκάνουν ακόμα) και είχαν 2-3 αυτοκίνητα ανά οικογένεια.

Τα πράγματα άλλαξαν δραματικά και σήμερα ουδείς μικρομεσαίος νιώθει ασφαλής σε ένα περιβάλλον που θυμίζει κινούμενη άμμο!! Οι άνεργοι αναπολούν τις δουλειές τους και αυτοί που εργάζονται ευγνωμονούν τα αφεντικά τους ακόμα και όταν τους πληρώνουν με καθυστέρηση μήνα ή και παραπάνω.

Μια δουλειά έτσι για να βγει ο μήνας , να περάσει ο χρόνος και να δούμε τι θα κάνουμε όταν τα πράγματα καλυτερέψουν λένε οι περισσότεροι. Δεν θέλω ούτε να σας ρίξω αλλά ούτε και να σας πουλήσω ψεύτικη αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας. Άλλωστε εδώ μέσα συνήθως μιλούσαμε για ΑΓΑΠΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και για ΕΡΩΤΕΣ.

 Απλώς αναρωτιέμαι πολλές φορές γιατί η Ελπίδα έγινε ξαφνικά εφιάλτης και η ισχυρή Ελλάδα ένας ζητιάνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Όχι πως δεν σας τα έχω αναλύσει και γράψει εδώ και χρόνια από το 2008 στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ αλλά να για να σας προβληματίσω για το μέλλον σας που το αφήσατε να το διαμορφώσουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που αδιαφορούν για τον ανθρώπινο πόνο.

Γιατί εάν είναι να διαλυθεί και να πεινάσει ο Ευρωπαϊκός Πληθυσμός ε ας χάσουν κ. Μέρκελ μου κάποια δις από τα κέρδη τους οι διεθνείς τοκογλύφοι. Άντε τύπωσε μερικά εκατομμύρια ευρώ παραπάνω και ας τους Αμερικανούς , τους Ρώσους , τους Κινέζους να κουρεύονται αφού ουδείς πλέον σε αυτή την Ευρώπη καταλαβαίνει τον πόνο του εταίρου του!

Και αφού η Μέρκελ δεν θέλει να τυπώσει χρήμα ας υψώσουν φωνές διαμαρτυρίας τα υπόλοιπα 27 κράτη της Ένωσης μπας και καταλάβουν οι διοικούντες την Ευρωπαϊκή Ένωση πως το πράγμα δεν πάει άλλο και οι συνταγές λιτότητας ανακυκλώνουν την κρίση.

Αυτά με την ελπίδα(όχι που θα σας άφηνα μέσα στη μιζέρια) πως οι Ευρωεκλογές σε δυο μήνες περίπου θα δώσουν το έναυσμα για μια Ευρώπη των Εθνών Κρατών με αλληλεγγύη που θα τα βάλει μια και καλή με τους Διεθνείς Τοκογλύφους που κερδίζουν δις ευρώ από την δυστυχία μας.

Μέχρι τότε ας σκεφτείτε όσα ευχάριστα έχετε ζήσει γιατί μην είσαστε και αχάριστοι υπήρχαν και αυτά και εύχομαι να υπάρξουν και περισσότερα στο μέλλον. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε.
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: