Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γυρνάω στη αθωότητα


Του Σταύρου Μαρίνη 
Όταν όλα γύρω δείχνουν αδιέξοδα, όταν η προοπτική μοιάζει με εφιάλτη , όταν οι ώρες κυλούν βασανιστικά και χωρίς νόημα τότε υπάρχει λύση!!!
Ακόμα και η γνώση μιας τραγικής κατάστασης είναι πολύ πολυτιμότερη από την άγνοιά της. Τύποι σαν και μένα προσπαθούν να απωθούν ό,τι τους πληγώνει και τους χαλάει την διάθεση για αγώνα.

 Όμως αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα εάν δεν έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ γνώση της πραγματικότητας.

Και όσο σκληρή και εάν είναι η τελευταία πάντα υπάρχει μια χαραμάδα ΦΩΤΟΣ που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια Νίκη έστω και με κόστος την ίδια μας την ΖΩΗ!!

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να έχεις απόλυτη γνώση της πραγματικότητας γιατί αυτή σύμφωνα με τον Μέγιστο Έλληνα Φιλόσοφο Πλάτωνα δεν είναι παρά μια αντανάκλαση από τον κόσμο των Ιδεών εκεί όπου τα πάντα έχουν την πραγματική τους ΑΞΙΑ και που ουδείς αμφισβητεί με σχετικότητες την ΕΝΝΟΙΑ κάθε μιας Αρετής.

Αλλά δεν έχω καμιά διάθεση να σας γεμίσω το μυαλό με φιλοσοφίες. Ο καθένας από εσάς έχει προσαρμόσει την ζωή του σε μια ή έχει δημιουργήσει μια δική του.

Οι τελευταίοι είναι ίσως και αυτοί που ευθύνονται για τον άθλιο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Αλλοιώνουν τις Ιδέες , ισοπεδώνουν τον ανθρώπινο παράγοντα και ευτελίζουν σε τελική ανάλυση την ίδια την ζωή.

 Ο κόσμος γύρω σας είναι γεμάτος από τέτοιους ανθρώπους αφού τελικά το ΚΑΚΟ επικράτησε όσο εμείς τσακωνόμαστε για το πως θα περάσουμε την μέρα μας, πως θα αγοράσουμε υλικά αγαθά και πως θα κοροϊδέψουμε πιο πολύ ο ένας τον άλλο!!

Για να σας το κάνω εύκολο λοιπόν και για να μπορέσουμε να μείνουμε 1-2 λεπτά ακόμα μαζί θα σας πω , πως μοναδικό μας καταφύγιο στις πάμπολλες δυσκολίες της ζωής είναι τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας.

Τότε που δεν υπήρχαν στο λεξιλόγιό μας οι λέξεις συμφέρον, κέρδος , διπλωματία , και ήμασταν έτοιμοι να χαρίσουμε απλόχερα τα αισθήματά μας χωρίς τον φόβο της απόρριψης , και χωρίς την "λογική" της συναίνεσης για το "κοινό" καλό.

Ένα "καλό" που απλώς συνεχίζει να υπάρχει επειδή όλο και περισσότεροι από εμάς θεωρούμε πως η υποκρισία αναγκαία όταν η πραγματικότητα είναι σκληρή!!.

Όχι δεν θα υποκριθούμε πως περνάμε καλά απλώς θα πολεμήσουμε για να ξεφύγουμε από την μοίρα μας. Και βέβαια το κόστος μιας ζωής είναι για εμάς πολύ μικρό γιατί απλώς ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην Δύναμη της Αγάπης!!!

1 σχόλιο:

Andreas Tependris είπε...

Μπράβο, Σταύρο! Η ελευθερία και η αγάπη είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να έχει κανείς.