Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Θέλω πίσω την ζωή μου


Δεν είναι δυνατόν να ζει κάποιος μόνο με όνειρα. Καλά τα όνειρα όμως η πραγματικότητα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από όνειρα που έχουν ελάχιστες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν και είναι σχεδόν εξωπραγματικά.



Αυτό φαίνεται πως δεν το έχουν αντιληφθεί στην Ελλάδα οι πολιτικές παρατάξεις που έχουν ελπίδες να διοικήσουν αυτόν τον Τόπο αλλά το κυριότερο φαίνεται να το αγνοούν οι ψηφοφόροι που πήγαν και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές.

Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να προσπαθεί σε αυτή την ζωή για το καλύτερο για αυτόν και την οικογένεια του αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ποτέ πως ανήκει σε μια μεγαλύτερη κοινότητα σε μια κοινωνία σε ένα Έθνος.

Ανήκει όχι φυλετικά όπως σας λένε οι Ναζί που ψηφίσατε γιατί η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν θα έφτανε στα σημερινά της χάλια εάν η Ελληνική Φυλή είχε μείνει "αναλλοίωτη" (πως άραγε;) μετά από 4 αιώνες τουρκικής βαρβαρότητας.

Να σας δώσουμε εδώ έναν ορισμό του Έθνους που με βάση την Παγκόσμια Ιστορία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και ΟΧΙ στα όνειρα όσων έχουν φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Ιστορικά όμως, βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης ή ακριβέστερον η αυτή ιστορική αποστολή,δηλαδή ο ιδεολογικός παραγκωνισμός των υπόλοιπων στενότερων (π.χ. φατριασμός, τοπικισμός) ή και ευρύτερων (π.χ. φυλετισμός,αυτοκρατορισμός, οικουμενισμός) ομαδοποιήσεων, χάριν του εθνικισμού.

Στην Ευρώπη, η ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης ξεκίνησε για τα περισσότερα έθνη (εξαιρουμένων Ελλάδας και Ιταλίας) κατά την Αναγέννηση, οπότε και τα πρώτα περιορισμένα κατ΄ έκταση βασίλεια που υπήρχαν μέχρι τότε μετατράπηκαν σταδιακά σε κράτη σημερινής μορφής. 

Κατά τη μαρξιστική θεώρηση, υποστηρίζεται ότι η άνοδος του εθνικισμού υπήρξε απαραίτητη για τη μετάβαση από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό και για την άνοδο της αστικής τάξης στη θέση που κατείχε η αριστοκρατία ως άρχουσα τάξη του κράτους.

Το έθνος καταλαμβάνει μια κοινή εδαφική έκταση (γεωγραφική περιοχή), γι΄ αυτό και τα μέλη που το απαρτίζουν έχουν κοινά συμφέροντα χώρου και εδάφους ΄με συνέπεια της δημιουργίας της έννοιας της πατρίδας. Έτσι, η ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης οδήγησε συγχρόνως σε ταύτιση του χώρου κράτους με το έθνος και κατ΄ επέκταση η διοίκηση αυτού με τον Ηγεμόνα του.

Σήμερα θεωρείται ότι η αποφασιστική συνδετική δύναμη ενός έθνους είναι εκείνη που προέρχεται, κατά ποικίλους τρόπους, από μια έντονη αίσθηση της δικής του ιστορίας, της ιδιαίτερης ακόμη και θρησκείας αλλά και της μοναδικότητας της ομιλούμενης γλώσσας, που αποτελούν και τα κύρια αντικείμενα της έρευνας των εθνολόγων.

Η έννοια του έθνους παραλλάσσεται ανάμεσα σε δύο σχολές που την αντιλαμβάνονται διαφορετικά η κάθε μία. 

Η παραπάνω οριοθέτηση της έννοιας του έθνους απαντάται στην γερμανική περί έθνους σχολή. Η δεύτερη σχολή είναι η γαλλική περί έθνους όπου ως έθνος νοείται το σύνολο των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται και εντάσσουν εαυτόν (αίσθημα του ανήκειν) σε ένα συγκεκριμένο έθνος, ανεξαρτήτου βιολογικής καταγωγής ή γλώσσας κλπ. Ο Ερνέστ Ρενάν χαρακτηρίζει αυτή τη διαδικασία αυτοπροσδιορισμού του καθενός ως ένα καθημερινό δημοψήφισμα.

Εμείς ως οπαδοί της Γαλλικής σχολής σας λέμε πως είναι αδιανόητο να θεωρείται πως σήμερα μπορεί να ενταχθεί  κάποιος  σε ένα Έθνος με βάση την δήθεν "καθαρότητα" της Φυλής ή του αίματος. 

Αλλά ας αφήσουμε τα "μαθήματα" και ας πάμε στην ουσία. Σήμερα το ζητούμενο για όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας είναι να βγει η Ελλάδα όχι αλώβητη αλλά περισσότερο ΣΟΦΗ από την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της. 

Για εμάς τους απλούς θνητούς είναι να μην καταστραφούν οι ζωές μας εξαιτίας των επιλογών μιας πλειοψηφίας που μας οδήγησε ως εδώ και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. 

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει Δικαιοσύνη υψηλού επιπέδου και Κυβέρνηση που να μην έχει στο νου της συνεχώς το πολιτικό κόστος. 

Και επειδή ΤΙΠΟΤΑ από αυτά τα δύο δεν υπάρχει αρχίζουμε τους παραλογισμούς και ζητάμε πίσω την ζωή μας. 

Μια ζωή που μπορεί να ήταν δυσανάλογη με τις δυνατότητες του Κράτους μας αλλά που εμείς την συνηθίσαμε. 

Ο γράφων δεν έχει διαφορετική αντίληψη από εσάς , ούτε του λείπει λιγότερο η παλιά του ζωή. 

Απλώς γνωρίζει (και τότε γνώριζε) πως ήταν τελείως ψεύτικη και δυσανάλογη ακόμα και όταν την ζούμε σε συνάρτηση με τις ζωές που ζούσαν εκατομμύρια άλλοι Ευρωπαίοι που είχαν σαφέστατα δυνατότερες οικονομίες από εμάς.

Το εύκολο λοιπόν σύνθημα του θέλω πίσω την ζωή μου θα μπορούσε να γίνει θέλω να απαλλαγώ από όλους αυτούς που χρόνια τώρα με κοροϊδεύουν πως μπορούσα να ζω ως "Βασιλιάς" με δανεικά τα οποία δήθεν θα μπορούσα κάποτε να επιστρέψω. 

Και επειδή πολλοί μας κορόιδεψαν λέγοντας μας μεγαλοστομίες για ΙΣΧΥΡΗ Ελλάδα και ένα σωρό τέτοιες σάχλες και ακόμα κάποιοι εξακολουθούν να σχίζουν μνημόνια -συμφωνίες και να τάζουν λεφτά , βλέπουμε με μεγάλη μας ΟΔΥΝΗ πως ακόμα και ΤΩΡΑ αυτούς πιστεύετε και όχι όσους σας λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Δεν πειράζει στο θέατρο παραλόγου που παίζετε στην πολιτική σκηνή αυτής της Χώρας εμείς θα είμαστε μέσα από τα τρία μας ιστολόγια αυτοί που θα φωνάζουν πως χωρίς ΗΘΙΚΗ δεν μπορεί να γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ καλό για το κοινωνικό σύνολο. 

Και μέσα σε αυτό είναι και οι ψηφοφόροι που φέρουν και αυτοί βαρύτατες ευθύνες για την κατάντια του Τόπου. 

Μην βρίζετε όσους σας λένε σκληρά πράγματα να είσαστε πολέμιοι σε αυτούς που σας κρύβουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και σας παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα και εύκολες λύσεις. 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις καθημερινά πως σου πήραν την ζωή σου. 

Ναι πολλές φορές και εγώ μαζί με την πλειοψηφία έχω σκεφτεί και έχω φωνάξει "φέρτε πίσω την ζωή μου"

Όμως όταν γράφω δημόσια δεν είμαι λαϊκιστής για να σας λέω πράγματα που δεν γίνονται και να σας προβάλλω εικόνες που δεν υπάρχουν.

Το τίμημα είναι πως η πλειοψηφία από εσάς επιλέγει να "ενημερώνεται" από αλλού και οι δικοί μας αναγνώστες αυξάνονται κάθε φορά που τραγικά για την κοινωνία επιβεβαιώνονται όσα σας έχουμε γράψει. 

Το τελευταίο διάστημα είμαστε ιδιαίτερα θυμωμένοι με την συγκυβέρνηση γιατί δίνει μια ιδιότυπη ΑΜΝΗΣΤΙΑ σε επιχειρηματίες και πολιτικούς που έκλεψαν δημόσιο χρήμα σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να κυβερνάει εκβιαζόμενοι από τους πλέον ανήθικους που της κουνάνε το δάχτυλο ζητώντας να πάρουν και άλλα χρήματα από έναν εξαθλιωμένο λαό που πεθαίνει πνιγμένος σε χρέη , ανήμπορος να βρει έστω και μια δουλειά για να επιβιώσει. 

Το στοίχημα για εμάς είναι αυτός ο Έλληνας να βρει την ωριμότητα και να απαιτήσει με την ψήφο του να γίνει ΚΑΘΑΡΣΗ της κοινωνίας. 

Χωρίς αυτή δεν θα πάμε πουθενά και θα είμαστε ένα Κράτος φτωχό και απαξιωμένο για δεκαετίες ακόμα. 

Έχουμε βγει ήδη στις αγορές και έχουμε δανειστεί με υψηλότερο επιτόκιο από ότι μας δάνειζαν οι "τοκογλύφοι" εταίροι μας. 

Σχεδόν το τριπλάσιο!! και εάν θέλουμε να ακολουθήσουμε και πάλι τον παλιό δρόμο τα χρέη μας θα αυξάνουν και η Χώρα θα βουλιάζει. 

Έχω να γράψω πολύ καιρό εδώ εξαιτίας της ενασχόλησής μου με το νέο μας ιστολόγιο ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. 

Θα σας παρακαλούσα να ρίχνετε και μια ματιά σε αυτό ιδίως όσοι κατοικείτε σε αυτή την πανέμορφη πόλη. 

Σας θέλω ζωντανούς-όρθιους και κυρίως αλληλέγγυους στον συνάνθρωπο. 

Αυτό εδώ το ιστολόγιο μάχεται κυρίως για την Αγάπη, κακώς σας έμπλεξα σήμερα με ιδεολογίες και έννοιες που σας είναι δυσνόητες. 

Απλώς ήθελα να σας επισημάνω πως ο εθνικισμός δεν οδηγεί πάντα σε φυλετισμό και ρατσισμό. 

Τρανή απόδειξη τα λόγια του Μέγιστου των Ελλήνων Μ. Αλεξάνδρου:

 


Και με αυτά κλείνω το σημερινό μου κείμενο και σας αφήνω να σκεφθείτε πως θα καταπολεμήσετε την μανία σας για ό,τι μας συνέβη δημιουργικά για να μην λέμε για χρόνια ακόμα το πως καταντήσαμε!!!!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: