Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ένα χρόνο μεγαλύτερος ....


13 Μάϊου 2015  και ένας ακόμη χρόνος φορτώθηκε στην πλάτη μου. Σοφότερος δεν νομίζω πως έγινα αλλά σίγουρα και αυτά τα γενέθλια θα έχουν κάτι να μου θυμίσουν.


Είναι δύσκολο να περιγράψεις μέσα από ένα άψυχο πληκτρολόγιο συναισθήματα που σε κατακλύζουν τέτοιες μέρες.

Γιατί καλώς ή κακώς ανήμερα στα γενέθλια είναι δύσκολο να μην σκεφθείς πως έφτασες έως εδώ. Είναι μια μέρα που από το μυαλό περνάνε εικόνες από τα πρώτα σου γενέθλια ή άλλες εικόνες που σου θυμίζουν πενταετίες ή ακόμα και δεκαετίες πιο πριν.

Από εδώ μέσα είχαμε αναπτύξει μια επικοινωνία που μας έκανε όλους εάν όχι σοφότερους τουλάχιστον πιο συνειδητοποιημένους.

Όταν κάποιος γράφει ελεύθερα την γνώμη του για πράγματα που μας απασχολούν όλους τότε η δική σας παρέμβαση μέσω των σχολίων βοηθάει στο να γίνουμε όλοι περισσότερο "σοφοί" ,σε πράγματα που συμβαίνουν σε όλες και όλους μας.

Η ανάγκη κάποιου να γράφει τέτοια κείμενα είναι έμφυτη με την ίδια του την ύπαρξη. Και όπως ήδη γνωρίζετε πολλά αριστουργήμτα της παγκόσμιας λογοτεχνίας έχουν γραφτεί από αυτήν την ανάγκη των ανθρώπων να καταπολεμήσουν τα δικά τους προβλήματα μέσω της "διαφυγής" που προσφέρει η αποτύπωση σε ένα χαρτί ή σε μια οθόνη υπολογιστή των συναισθημάτων τους.

Δυστυχώς στις μέρες μας , δεν γράφουμε , δεν διαβάζουμε κάτι που θα μας κάνει καλύτερους απλά χαζεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αναμασώντας "ειδήσεις" που δεν οδηγούν ποτέ στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ενασχόλησή μου με την δημοσιογραφία με έκανε πλέον να πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία όσο τα ΜΜΕ ανήκουν σε επιχειρηματίες που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Η δημοσιογραφία για να συνεχίσει να υπάρχει ως λειτούργημα χρειάζεται ΜΜΕ που να ανήκουν σε δημοσιογράφους που θα τιμούν τις βασικές αρχές του λειτουργήματος που κάνουν.

Το "ελεύθερο" διαδίκτυο ίσως είναι η τελευταία ελπίδα κάποιων να προσπαθήσουν να σώσουν την τιμή όσων για μερικές χιλιάδες ευρώ πούλησαν όχι μόνο την πένα τους αλλά και την ψυχή τους στο διάβολο!!!

Τις επόμενες εβδομάδες και όσο θα απογοητεύομαι μέσω των άλλων ιστολογίων μου στο να σας μεταφέρω έστω την μισή αλήθεια από ό,τι συμβαίνει γύρω μας θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε συχνότερα από εδώ.

Άλλωστε έννοιες όπως η Αγάπη , η Αλληλεγγύη , η Αξιοπρέπεια , η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία είναι περισσότερο ταιριαστές εδώ παρά σε ένα ενημερωτικό ιστολόγιο.

Γιατί σε μια κοινωνία που διψάει για ΑΙΜΑ είναι προτιμότερο να την "πολεμάς" μιλώντας της για ΑΓΑΠΗ παρά να προσπαθείς μάταια να την πείσεις πως δεν έχει καμιά ΗΘΙΚΗ.

Άλλωστε πως πείθεις έναν ΒΙΑΣΤΗ πως διέπραξε ΕΓΚΛΗΜΑ εάν πρώτα δεν του διδάξεις τι είναι Αγάπη;

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: